- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 8 minutter
Denne oppskriften har jeg fått fra min gode venninne Jannicke – og de er farlig gode. Deigen kan gjerne lages i god tid - da triller du deigen sammen til en tykk pølse, som du pakker i plast. Denne kan du fryse ned - og ta opp rett før steking.
Perfekt også som gavetips - å gi bort ferdig cookiesdeig som mottaker selv kan steke når de får lyst på ferske kaker 🙂
Ingredienser:
- Smør - 150 g
- Sukker - 2 dl
- Brunt sukker - 2 dl
- Egg - 2 stk
- Vaniljesukker - 2 ts
- Salt - 0,5 ts
- Natron - 1 ts
- Hvetemel - 5,5 dl
- Mørk sjokolade - 200 g
- Hasselnøtter - 100 g
Slik gjør du det:
- Rør smør og sukker sammen før du tilsetter egg.
- Tilsett deretter det tørre litt etter litt mens du rører.
- Til slutt tilsettes hakket sjokolade og hasselnøtter.
- Settes på plate med en skje. De kan flyte litt ut, så ha avstand mellom kakene.
- Stekes i 8 minutter på 180 grader.
- Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
Denne oppskriften på cookies er en av de beste jeg har smakt. Lag ferdig deig som du kan fryse ned, så kan du steke varme cookies nærmere jula.