- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 10 minutter
Brune pinner er småkaker som passer perfekt til kaffe eller gløgg. En klassiker fra vestlandet som også får plass i mine kakebokser til jul.
Ingredienser:
- Meierismør - 200 gram
- Sukker - 200 gram
- Eggeplomme - 1 stk
- Lys sirup - 1 ss
- Kanel - 1 ts
- Vaniljesukker - 1 ts
- Natron - 1 ts
- Hvetemel - 300 gram
- Til pensling:
- Egg
- Hakkede mandler
- Perlesukker
Slik gjør du det:
- Rør romtemperert smør og sukker sammen til det blir hvitt og luftig. Jeg bruker kjøkkenmaskin, men deigen kan også lett lages for hånd.
- Bland sammen de andre ingrediensene og ha det i smørkremen.
- Elt deigen og ta den ut på en bakematte. Del den i 4.
- Trill pølser og trykk dem flate på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Se bilder.
- Pensle kakene med et lett sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler og perlesukker.
- Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 10 minutter.
- Etter stekingen skjærer du stengene på skrå til brune pinner, mens de er varme.
- Avkjøles før de legges i tett boks.
Om oppskriften Brune pinner:
Brune pinner er en klassisk julekake fra Vestlandet. Her kan du se oppskriften på sprø, brune pinner – steg for steg.