- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 20 minutter
Glad i brente mandler? Visste du at det er ganske enkelt å lage selv? Følg oppskriften steg for steg - og pass fingrene - mot slutten av prosessen er både gryta og mandlene veldig varme! Herlig julesnacks, og flott vertinnegave om du legger mandlene på et pent glass.
Ingredienser:
Slik gjør du det:
-
- Smør et bakepapir med olje uten smak (f.eks. solsikke- eller rapsolje).
-
- Bland sammen alle ingrediensene i et gryte og kok opp. Rør hele tiden for at det ikke fester seg i bunnen.
-
- Vannet vil etter en stund (ca 10 minutter) fordampe - og da går mandlene gjennom en prosess før de er ferdig brent. Først blir de matte - og etter kort tid helt hvite. Fortsett å røre - og etter litt tid blir sukkeret karamellisert - og endrer farge til mørkebrune. Noen oppskrifter anbefaler på dette stadiet å tilsette en spiseskje smør - for at mandlene skal bli lettere å skille fra hverandre. Dette er en smakssak, jeg foretrekker dem uten smør.
-
- Hell mandlene over på bakepapiret - og bre dem utover med en gaffel. Om de henger litt sammen, kan du fint skille dem fra hverandre ved å brekke når mandlene er avkjølt. OBS! Mandlene er veldig varme, så ikke ta på dem før de er avkjølt.
- Når de brente mandlene er helt avkjølt, kan du legge dem på et tett glass.
- Nyt 🙂
Allergener
Glad i brente mandler? Visste du at det er ganske enkelt å lage selv? Følg oppskriften steg for steg – og pass fingrene – mot slutten av prosessen er både gryta og mandlene veldig varme! Herlig julesnacks, og flott vertinnegave om du legger mandlene på et pent glass.