
- Mengde: 35 stk
Hjemmelaget bounty er mye bedre enn de du kjøper - og disse er enkle å lage. Dyppes i mørk sjokolade og drysses med havsalt og kokos.
Ingredienser:
- Sukker - 225 gram
- Vaniljesukker/vaniljefrø - 1 - 2 ts
- Meierismør - 160 gram
- Kremfløte - 4 dl
- Kokosmasse - 400 gram
- Mørk sjokolade - 300 gram
- Kokosfett - 1 ts
Slik gjør du det:
- Bland kokosmasse, sukker, vanilje og smørterninger i en bolle.
- Varm opp kremfløte til kokepunktet i ei tykkbunnet gryte.
- Hell den varme kremfløten over kokosmassen og rør lett sammen til smøret er oppløst.
- Avkjøl blandingen noen timer i kjøleskapet.
- Ta fram bakeplate dekket med bakepapir og fyll den kalde kokosmassen i en sprøytepose.
- Lag stenger på ca 4 - 5 cm. Om du ikke bruker sprøytepose, kan du trille avlange kuler av massen.
- Dekk brettet med plastfolie og sett til avkjøling noen timer i kjøleskapet.
- Smelt mørk sjokolade sammen med kokosfett over vannbad.
- Dypp de kalde kokosstengene raskt i smeltet sjokolade - legg dem tilbake på brettet og dryss litt havsalt og kokos på stengene før sjokoladen stivner.
- Settes til avkjøling i kjøleskapet. Oppbevares kjølig i tett boks med bakepapir mellom lagene.
Allergener
Hjemmelagde bountystenger er mye bedre enn de du kjøper – og disse er enkle å lage. De skal dyppes i mørk sjokolade og drysses med havsalt og kokos.