- Mengde: 40 kaker
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 10 minutter
For dem med glutenallergi er utvalget på kakefatene til jul ofte begrenset, hva med å lage glutenfrie berlinerkranser? Det er litt vanskeligere å arbeide med glutenfritt mel, så jeg har laget dem som berlinerstenger.
Ingredienser:
- Melis - 125 gram
- Meierismør - 125 gram
- Margarin - 125 gram
- Egg - 70 gram
- Glutenfritt mel - 400 gram
- Vaniljearoma - 10 gram
- Egg - til pensling
- Perlesukker - til topping
Slik gjør du det:
-
- Bland smør og melis til en luftig deig i kjøkkenmaskin. Har du ikke tid til å la smøret stå ute til det er romtemperert, kan du kutte det i små terninger - som raskere blir mykt.
-
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en fin deig.
-
- Pakk deigen i plast og legg den til kjøling - gjerne over natta i kjøleskap.
- Når deigen skal bakes ut, trilles den i pølser og skjæres i passende biter.
-
- Legg kakene på bakepapir - pensle dem med egg og ha perlesukker på.
- Kakene stekes til de lys gyldne på 170-180 grader i ca 10 minutter. Steketid varierer i forhold til tykkelse, og glutenfritt mel må ofte ha noe lenger steketid enn vanlig hvetemel.
- Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett kakeboks.
Allergener
Glutenfrie berlinerkranser er et godt alternativ for deg med glutenallergi. Med glutenfritt mel er de litt vanskeligere å bake ut enn vanlige berlinerkranser, så jeg har laget dem som tynne berlinerstenger i stedet.